Fit ciasto.
9 porcje
37 min
Łatwe
Składniki
Fit ciasto.
Fit ciasto.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis na średnią formę do ciasta. 1). Spód. Ciecierzyce namaczamy na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia gotujemy do miękkości z dodadkiem sody oczyszczonej. Blendujemy na gładką masę. 2). Orzechy arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Połowę orzechów siekamy na mniejsze kawałki. Drugą połowę blendujemy z dodatkiem 2 łyżek płynnego oleju kokosowego na gładką masę - masło orzechowe. 3). Mieszamy razem: zblendowaną ciecierzycę, masło orzechowe, 1 banan, płatki jaglane, 2 łyżki syropu z agawy. Masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia - pieczemy w 180C przez 17 min. 4). Masa. Orzechy nerkowca zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 1 godz. Po godzinie odlewamy wodę i blendujemy orzechy razem z 3 łyżkami oleju kokosowego, 3 łyżkami syropu z zgawy, białkiem waniliowym, ziarenkami wanilii, 2 bananami i 1/2 szklanką wody (masa ma być zwarta ale wilgotna). Zblendowaną masę mieszamy z posiekanymi orzechami arachidowymi. 5). Na wystudzony spód wykładamy masę orzechową. Wkładamy do zamrażalnika na min. 1 godz. Przechowywać w lodówce lub zamrażalce.
Komentarze