Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Zdrowa alternatywa dla fanów czekoladowego ciasta.

Składniki

2 bataty
2 banany
2 jaja
3 łyżki erytrytolu
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka karobu
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
opcjonalnie gorzka czekolada (polewa)

Opis wykonania

1

Batata ugotuj, obierz ze skóry i umieść w blenderze.

Dodaj pozostałe składniki (za wyjątkiem czekolady) i zmiksuj na jednolitą masę.

2

Umieść ją w foremce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 50 minut.

Porada

Brownie nabierze jeszcze lepszego smaku, kiedy odstawisz je na 12 godzin do lodówki.



Bosh Logo
Bosh
3

Gotowe ciasto odstaw do ostygnięcia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Super alternatywa dla klasycznego Brownie.
bsylvia
Bardzo dobre brownie, polecam!
zielone_obloczki
Polecam ten przepis.