Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oryginalne, "krwawe" danie z botwinki. Dla wszystkich kochających eksperymenty w kuchni moje zapewnienie- danie jest przepyszne!

Składniki

1 szt. botwinka
2 łyżka oliwa czosnkowa
2 łyżka cytryna, sok
2 szczypta sól ziołowa
100 g feta
200 g makaron

Opis wykonania

Botwinkę umyć, buraczki drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Po kilku minutach dodać posiekane łodygi i za moment dorzucić pokrojone drobno liście. Podlać odrobiną wody, dusić do miękkości- około 15 minut. Pod koniec zakwasić sokiem z cytryny i doprawić solą ziołową. W osolonej wodzie ugotować ulubiony kształt makaronu. Makaron wymieszać z sosem i kawałeczkami fety. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych