Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Błyskawiczne, zdrowe jeżyki, które zadowolą każde podniebienie.

Składniki

100 g Kasza gryczana ekspandowana
1/2 szklanka Orzeszki arachidowe
3 łyżka Olej kokosowy nierafinowany
3 łyżka Syrop klonowy
1 szczypta Sól himalajska

Opis wykonania

1) Orzeszki arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Uprażone mielimy w młynku lub blendujemy. Dodajemy olej kokosowy. Dodajemy dwie łyżki syropu klonowego. Mieszamy by powstało pyszne masełko - jeśli jest "za twarde" można dodać więcej oleju kokosowego, syropu klonowego lub miodu. Możemy dodać szczyptę cynamonu lub kakao. 2) Z powstałego masełka formułujemy zgrabne kuleczki i obtaczamy je w gryce ekspandowanej, polewamy syropem klonowym lub miodem. Nasze masełko powinno być klejące, a aby nie kleiło nam się do rąk polecam polać ręce wodą i dopiero formułować kulki. 3) Gotowe jeżyki należy wstawić do lodówki lub zamrażalki (zależy jakie lubicie jeść - bardziej miękkie czy lekko zamrożone:) ENJOY!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych