Fit jeżyki
9 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Fit jeżyki
Fit jeżyki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1) Orzeszki arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Uprażone mielimy w młynku lub blendujemy. Dodajemy olej kokosowy. Dodajemy dwie łyżki syropu klonowego. Mieszamy by powstało pyszne masełko - jeśli jest "za twarde" można dodać więcej oleju kokosowego, syropu klonowego lub miodu. Możemy dodać szczyptę cynamonu lub kakao. 2) Z powstałego masełka formułujemy zgrabne kuleczki i obtaczamy je w gryce ekspandowanej, polewamy syropem klonowym lub miodem. Nasze masełko powinno być klejące, a aby nie kleiło nam się do rąk polecam polać ręce wodą i dopiero formułować kulki. 3) Gotowe jeżyki należy wstawić do lodówki lub zamrażalki (zależy jakie lubicie jeść - bardziej miękkie czy lekko zamrożone:) ENJOY!
Komentarze