Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierś kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim

Opis wykonania

Super pyszne i zdrowe danie.

Pierś z kurczaka oczyścić zalać olejem i obsypać ziołami. Wszystko razem dobrze zamieszać i zostawić na kilka godzin w lodówce. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka wyjąć z marynaty i położyć na suchej, rozgrzanej patelni. Zarumienić z obu stron, po czym podlać winem i w razie potrzeby wodą. Dusić ok 10-15 min. Na ok 3 min przed końcem duszenia piersi posmarować miodem. Czosnek niedźwiedzi dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła. Dodać czosnek niedźwiedzi. Mieszając poczekać aż sporo zmniejszy swoją objętość a łodyżki staną się miękkie ale nie rozgotowane. W razie potrzeby delikatnie oprószyć solą himalajską.