Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czekoladowe pralinki z migdałami, suszonymi śliwkami i nasionami chia.

Składniki

Czekolada
3 łyżka nasiona kakao
2 łyżeczka ksylitol ( lub inny słodzik)
1 łyżeczka olej kokosowy
0,5 szklanka migdały
0,5 szklanka suszone śliwki
6 łyżeczka nasiona chia

Opis wykonania

1) Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aż zmiękną. 2) Czekoladę, ziarna kakao, ksylitol i olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając do połączenia składników. 3) Połowę przygotowanej w ten sposób czekolady rozdzielamy do 6 foremek sylikonowych ( jak na muffinki). 4) Kroimy suszone śliwki. 5) Do każdej z foremek dajemy kilka migdałów, pokrojone śliwki oraz po łyżeczce nasion chia. 6) Na wierzch nakładamy warstwę pozostałej czekolady. 7) Dekorujemy chia i migdałami. Po ostygnięciu wkładamy do lodówki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych