Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fitaffello z kaszy jaglanej z migdałami

Składniki

2 szklanka mleko kokosowe
1 szklanka kasza jaglana
3,5 szklanka wiórki kokosowe
0,5 łyżeczka aromat waniliowy
8 łyżka ksylitol
10 dkg migdały blanszowane
4 łyżka śmietanka kokosowa

Opis wykonania

Kaszę jaglaną przelać zimna wodą, a potem wrzątkiem. Mleko kokosowe i 8 łyżek ksylitolu zagotować a następnie wsypać wypłukaną kaszę. Gotować pod przykryciem przez 20 minut aż kasza się ugotuje i całkowicie wchłonie mleko. Ugotowaną kaszę lekko wystudzić. Kaszę jaglaną, 2,5 szklanki wiórków kokosowych, 4 łyżki śmietanki kokosowej i aromat waniliowy rozdrobnić blenderem na gładką masę. Należy to robić stopniowo, Tak jest łatwiej i mamy gwarancję, że wszystko jest dokładnie zmielone. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek wkładamy po jednym migdale. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Zrobione kulki wstawiamy do lodówki, wówczas będzie twardsze. Fitaffello gotowe :) Smacznego! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Uwielbiam kaszę jaglaną, a w tej formie uwielbiam podwójnie 😁