Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fitaffello

Opis wykonania

Fitaffello z kaszy jaglanej z migdałami

Kaszę jaglaną przelać zimna wodą, a potem wrzątkiem. Mleko kokosowe i 8 łyżek ksylitolu zagotować a następnie wsypać wypłukaną kaszę. Gotować pod przykryciem przez 20 minut aż kasza się ugotuje i całkowicie wchłonie mleko. Ugotowaną kaszę lekko wystudzić. Kaszę jaglaną, 2,5 szklanki wiórków kokosowych, 4 łyżki śmietanki kokosowej i aromat waniliowy rozdrobnić blenderem na gładką masę. Należy to robić stopniowo, Tak jest łatwiej i mamy gwarancję, że wszystko jest dokładnie zmielone. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek wkładamy po jednym migdale. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Zrobione kulki wstawiamy do lodówki, wówczas będzie twardsze. Fitaffello gotowe :) Smacznego! :)