Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Frushi czyli pyszna,zdrowa i owocowa wersja sushi

Składniki

1 szklanka Ryż do sushi
5 łyżka Mleko kokosowe
1 szczypta cukier
1 szt. Mango
2 szt. kiwi
1 szt. banan
1 szt. nasionka Chia
1 garść Truskawki lub inne owoce
1 szt. ananas

Opis wykonania

Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu, do wody dodajemy jednak cukier. Po ugotowaniu dodajemy mleko kokosowe,mieszamy i czekamy aż ostygnie. W między czasie banana i ananasa tniemy na słupki,mango i kiwi na bardzo cienkie plasterki. Truskawki blendujemy i dodajemy miód, przelewamy do miseczki. Na bambusową matę kładziemy folię spożywczą, rozkładamy na niej wzdłuż plasterki mango i rozkładamy ryż.Na ryż kładziemy wybrane owoce i zwijamy zostawiając folię na wierzchu. W takiej formie chłodzimy. Na mały kwadrat foli spożywczej rozkładamy 5 plasterków kiwi, na środek kładziemy kulkę ryżu a następnie zwijamy. Każdą kulkę musimy złożyć osobno. Po ochłodzeniu zdejmujemy folię,kroimy nasze frushi na kawałki,przyozdabiamy nasionkami chia i podajemy z sosem truskawkowym :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych