Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Frushi

Opis wykonania

Frushi czyli pyszna,zdrowa i owocowa wersja sushi

Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu, do wody dodajemy jednak cukier. Po ugotowaniu dodajemy mleko kokosowe,mieszamy i czekamy aż ostygnie. W między czasie banana i ananasa tniemy na słupki,mango i kiwi na bardzo cienkie plasterki. Truskawki blendujemy i dodajemy miód, przelewamy do miseczki. Na bambusową matę kładziemy folię spożywczą, rozkładamy na niej wzdłuż plasterki mango i rozkładamy ryż.Na ryż kładziemy wybrane owoce i zwijamy zostawiając folię na wierzchu. W takiej formie chłodzimy. Na mały kwadrat foli spożywczej rozkładamy 5 plasterków kiwi, na środek kładziemy kulkę ryżu a następnie zwijamy. Każdą kulkę musimy złożyć osobno. Po ochłodzeniu zdejmujemy folię,kroimy nasze frushi na kawałki,przyozdabiamy nasionkami chia i podajemy z sosem truskawkowym :)