Fuczki
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Fuczki
Fuczki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę kiszoną odciśnij (jeśli jest zbyt kwaśna opłucz na sitku pod bieżącą, chłodną wodą), pokrój na mniejsze kawałki.
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, mleko, sól, pieprz i wymieszaj do połączenia składników. Następnie do ciasta dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i łyżką nałóż porcje ciasta. Placki smaż po ok. 4 minuty z każdej strony.
Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Komentarze