Fuczki
![Fuczki](https://akademiasmaku.pl/storage/7704/conversions/fuczki-4879-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Fuczki
Fuczki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9519/conversions/zjlUTMPIFEcCpQ-thumb.webp)
Kapustę kiszoną odciśnij (jeśli jest zbyt kwaśna opłucz na sitku pod bieżącą, chłodną wodą), pokrój na mniejsze kawałki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9520/conversions/Fa5j5N3VhYTSHg-thumb.webp)
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, mleko, sól, pieprz i wymieszaj do połączenia składników. Następnie do ciasta dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9521/conversions/PGIRi3Fyey10rE-thumb.webp)
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i łyżką nałóż porcje ciasta. Placki smaż po ok. 4 minuty z każdej strony.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9522/conversions/AlzgG242wjDYQx-thumb.webp)
Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Komentarze