Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Fuczki to tradycyjna potrawa kuchni łemkowskiej. To placuszki, które przygotowuje się z kapusty kiszonej i smaży jak placki ziemniaczane.

Składniki

500 g - kapusty kiszonej
300 g - mąki pszennej
350 ml - mleka
2 szt. - jajek
0,5 łyżeczki - soli
- pieprz czarny do smaku
- olej do smażenia

Opis wykonania

1

Kapustę kiszoną odciśnij (jeśli jest zbyt kwaśna opłucz na sitku pod bieżącą, chłodną wodą), pokrój na mniejsze kawałki.

2

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, mleko, sól, pieprz i wymieszaj do połączenia składników. Następnie do ciasta dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i łyżką nałóż porcje ciasta. Placki smaż po ok. 4 minuty z każdej strony.

4

Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy