Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

25 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Hiszpańska zupa z dojrzałych pomidorów, czerwonej papryki i ogórków.

Składniki

2,5 kg dojrzałych pomidorów
czerwone papryki
czerwone cebule
ogórków gruntowych
ząbków czosnku
6 łyżka soku z cytryny
6-8 łyżka oliwy z oliwek
6 łyżka octu winnego
łyżeczki Tabasco
sól do smaku
pieprz do smaku

Opis wykonania


Przygotowanie:

  1. Sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w mniejsze części.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój.
  3. Ogórki gruntowe obier (ogórki gruntowe możesz zamienić na 1 1/2 ogórka szklarniowego), pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Obraną cebulę przekrój na ćwiartki (zostaw po kawałku z każdego warzywa, będą potrzebne do dekoracji gotowego gazpacho).
  5. Tak przygotowane warzywa przełóż do kielicha blendera, dodaj czosnek, oliwę, sok z cytryny, ocet winny.
  6. Blenduj całość przez ok. minutę, dopraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie większą ilością Tabasco lub octu winnego. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych