Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Gazpacho z charakterem

Opis wykonania

Hiszpańska zupa z dojrzałych pomidorów, czerwonej papryki i ogórków.


Przygotowanie:

  1. Sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w mniejsze części.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój.
  3. Ogórki gruntowe obier (ogórki gruntowe możesz zamienić na 1 1/2 ogórka szklarniowego), pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Obraną cebulę przekrój na ćwiartki (zostaw po kawałku z każdego warzywa, będą potrzebne do dekoracji gotowego gazpacho).
  5. Tak przygotowane warzywa przełóż do kielicha blendera, dodaj czosnek, oliwę, sok z cytryny, ocet winny.
  6. Blenduj całość przez ok. minutę, dopraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie większą ilością Tabasco lub octu winnego. Smacznego!