Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

25 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Hiszpańska zupa z dojrzałych pomidorów, czerwonej papryki i ogórków.

Składniki

2,5 kg dojrzałych pomidorów
czerwone papryki
czerwone cebule
ogórków gruntowych
ząbków czosnku
6 łyżka soku z cytryny
6-8 łyżka oliwy z oliwek
6 łyżka octu winnego
łyżeczki Tabasco
sól do smaku
pieprz do smaku

Opis wykonania


Przygotowanie:

  1. Sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w mniejsze części.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój.
  3. Ogórki gruntowe obier (ogórki gruntowe możesz zamienić na 1 1/2 ogórka szklarniowego), pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Obraną cebulę przekrój na ćwiartki (zostaw po kawałku z każdego warzywa, będą potrzebne do dekoracji gotowego gazpacho).
  5. Tak przygotowane warzywa przełóż do kielicha blendera, dodaj czosnek, oliwę, sok z cytryny, ocet winny.
  6. Blenduj całość przez ok. minutę, dopraw do smaku solą, pieprzem, ewentualnie większą ilością Tabasco lub octu winnego. Smacznego!

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Smak hiszpański- pycha