Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami

Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny i zdrowy pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie. Szczerze polecam. Dodatkowo dodam że to idealny pomysł dla osób będących na diecie bezglutenowej

Składniki

300 ml mleko kokosowe
150 ml mleko krowie
5 łyżka tapioka zielona
1 łyżeczka cukier kokosowy
1 szt. duży banan
`1 szt. masło
1 łyżka miód
20 ml sok z cytryny
40 g gorzka czekolada

Opis wykonania

Tapiokę wsypujemy na gotujące się mleka i gotujący pilnując alby pudding się nie przypalił. Pod koniec dosypujemy cukier. Pamiętajcie aby nie odchodzić od palnika, pudding należy często mieszać. Nasz słodki deser będzie gotowy gdy perełki staną się szkliste i przyjemnie miękkie (po około 20 minutach gotowania na wolnym ogniu). Banana kroimy w grubsze plasterki i przekładamy na rozgrzaną patelnię na której uprzednio rozpuszczamy pozostałe składniki. Banany ogrzewamy chwilę do lekkiego skarmelizowania. Pudding przekładamy do pucharków. Na wierzch wykładamy banany i dekorujemy startą czekoladą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych