Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami
3 porcje
40 min
Łatwe
Pyszny i zdrowy pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie. Szczerze polecam. Dodatkowo dodam że to idealny pomysł dla osób będących na diecie bezglutenowej
Składniki
300 ml mleko kokosowe
150 ml mleko krowie
5 łyżka tapioka zielona
1 łyżeczka cukier kokosowy
1 szt. duży banan
`1 szt. masło
1 łyżka miód
20 ml sok z cytryny
40 g gorzka czekolada
Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami
Green pudding z tapioki z karmelizowanymi bananami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tapiokę wsypujemy na gotujące się mleka i gotujący pilnując alby pudding się nie przypalił. Pod koniec dosypujemy cukier. Pamiętajcie aby nie odchodzić od palnika, pudding należy często mieszać. Nasz słodki deser będzie gotowy gdy perełki staną się szkliste i przyjemnie miękkie (po około 20 minutach gotowania na wolnym ogniu).
Banana kroimy w grubsze plasterki i przekładamy na rozgrzaną patelnię na której uprzednio rozpuszczamy pozostałe składniki. Banany ogrzewamy chwilę do lekkiego skarmelizowania.
Pudding przekładamy do pucharków. Na wierzch wykładamy banany i dekorujemy startą czekoladą.
Komentarze