Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

GRUSZKA Z KUSKUSEM NA CHŁODNE WIECZORY

GRUSZKA Z KUSKUSEM NA CHŁODNE WIECZORY
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatna, aromatyczna, rozpływająca się w ustach gruszka sprawi, że spędzisz miłe wieczorne chwile.

Składniki

20 g kasza Kuskus
2 łyżka amarantus ekspandowany
1 łyżka miód
10 g słonecznik
1/2 łyżeczka cynamon mielony
10 g gorzka czekolada
1 łyżeczka płatki migdałowe

Opis wykonania

Gotujemy kuskus przez około 5 min. W tym czasie obieramy gruszkę, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne drążąc delikatnie środek. Kuskus mieszamy z amarantusem, miodem, słonecznikiem i cynamonem, a następnie wypełniamy środek gruszki i umieszczamy ją w naczyniu żaroodpornym. Gruszki zalewamy wodą (do 3/4 jej wysokości). Wstawiamy naczynie do pieca nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W czasie, gdy się pieką roztapiamy gorzką czekoladę w kąpieli wodnej ( w razie potrzeby można dolać odrobinę mleka) i prażymy płatki migdałowe na rozgrzanej patelni. Po upieczeniu, miękką gruszkę wykładamy na talerz i polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych