Przepis na gruszki zapiekane z gorgonzolą, orzechami i miodem
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Gruszki zapiekane z gorgonzolą, orzechami i miodem
Gruszki zapiekane z gorgonzolą, orzechami i miodem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gruszki umyj, osusz, przekrój na pół. Łyżką usuń gniazda nasienne. Do każdej gruszki w miejsce gniazda nasiennego dodaj gorgonzolę, polej całość miodem, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Gruszki ułóż na blasze do pieczenia Air Fry, wcześniej posmarowanej oliwą, piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 150 stopni. Poniżej blachy z gruszkami wstaw drugą blachę, na którą będą ściekały soki z gruszki. Gotowe gruszki przełóż na talerze, posyp świeżą miętą, podawaj ciepłe.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Komentarze