Hamburger z kotletem z czerwonej fasoli
4 porcje
20 min
Średnie
Fasola to bardzo wartościowy pokarm.Jest odporna na trudne warunki klimatyczne i zawiera wiele substancji odżywczych.
Składniki
400 g czerwona fasola
1 szt. jajko
1 szczypta chili
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
3 szt. czosnek ząbek
4 łyżka bułka tarta
1 łyżka kasza manna
1/2 łyżeczka curry
3 ml sos sojowy ciemny
1/4 szklanka oliwa
1 szklanka bułka tarta
Hamburger z kotletem z czerwonej fasoli
Hamburger z kotletem z czerwonej fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę pokrojoną w kostkę, z dodatkiem tartego czosnku, podduszamy na oliwie. Fasolę ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, Dodajemy wystudzoną cebulę, jajko, bułkę tartą i kaszkę mannę. Wszystko mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotlety i smażymy na oliwie obtoczone w bułce tartej.
Podajemy z ulubioną bułką do hamburgerów z dodatkiem warzyw np. sałata, pomidor, oliwki, ogórek, awokado.
Awokado możemy podawać pokrojone w plastry lub rozmiażdżone z dodatkiem ząbka czosnku
Komentarze