Herbata z mieszanką chai masala
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Rozgrzewająca indyjska herbata z mlekiem.
Składniki
400 ml mleka (krowiego lub sojowego)
400 ml wody
4 łyżeczka liściastej, czarnej herbaty
1 łyżeczka chai masali
syrop z agawy, słód ryzowy lub cukier trzcinowy do smaku
Herbata z mieszanką chai masala
Herbata z mieszanką chai masala
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Mleko z wodą zagotowujemy w wysokim garnku.
- Zmniejszamy gaz i dodajemy herbatę oraz mieszankę przypraw chai masala.
- Ponownie zagotowujemy.
- Po około minucie dodajemy syrop/słód lub cukier i jeszcze raz zagotowujemy.
- Zmniejszamy gaz do minimum i podgrzewamy jeszcze około 2 - 3 minut.
- Przelewamy przez sitko do kubków/szklanek.
Komentarze