Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rozgrzewająca indyjska herbata z mlekiem.

Składniki

400 ml mleka (krowiego lub sojowego)
400 ml wody
4 łyżeczka liściastej, czarnej herbaty
1 łyżeczka chai masali
syrop z agawy, słód ryzowy lub cukier trzcinowy do smaku

Opis wykonania

  1. Mleko z wodą zagotowujemy w wysokim garnku.
  2. Zmniejszamy gaz i dodajemy herbatę oraz mieszankę przypraw chai masala.
  3. Ponownie zagotowujemy.
  4. Po około minucie dodajemy syrop/słód lub cukier i jeszcze raz zagotowujemy.
  5. Zmniejszamy gaz do minimum i podgrzewamy jeszcze około 2 - 3 minut.
  6. Przelewamy przez sitko do kubków/szklanek.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Uwielbiam testować nowe smaki. To połączenie zostanie ze mną na dłużej
Patrycja Lewandowska
Odkąd pierwszy raz spróbowałam chai latte, musiałam spróbować zrobić w domu. Ja zamiast czarnej herbaty użyłam herbaty do chai latte.