Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Hummus z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Opis wykonania

Kolejna pasta. Robię też inne, np. z fasoli ADZUKI, takich samych dodatków, które podałam tutaj. Zastępuję czubricę suszonym tymiankiem. Hummus jest idealny, gdy przygotowujemy szybkie przekąski na przykład na przyjęcie.

Soczewicę opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Po 15 minutach sprawdzić, czy jest miękka. Wodę odlać, soczewicę ostudzić. Do blendera włożyć soczewicę, pestki słonecznika, suszone pomidory i zalewę z pomidorów, czubricę czerwoną (jeśli jej nie mamy, możemy wykorzystać szczyptę ostrej papryki). Zblendować na gładką masę. Jeśli nie jest jeszcze aksamitna, dodać trochę oliwy z pomidorów. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą. Posmarować bułki grahamki. Ozdobić warzywami typu ogórek świeży, pomidorki koktajlowe.