


Często przed przyjściem gości zastanawiamy się, co ugotować, aby ich miło zaskoczyć. Zdecydowanie sprawdzają się wtedy przepisy łatwe do dzielenia. Szybki dip na jogurcie z miętą oraz domowe krakersy na zakwasie podbiją serca wszystkich.
Piekarnik rozgrzej do 200°C, uruchom termoobieg.
W misie robota kuchennego umieść mąkę i zakwas, wyrabiaj hakiem do uzyskania kulki.
Ciasto wałkuj dosyć cienko, nie zapominaj o podsypywaniu blatu mąką w trakcie wałkowania.
Pokrój na dowolne kształty.
Kawałki ciasta ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj je oliwą z oliwek, posyp rozmarynem i płatkami soli morskiej.
Piecz 10–12 minut.
Krakersy z różnymi pastami to doskonały pomysł na imprezowe menu. Wypróbuj przepis na krakersy z dodatkiem pasty z awokado, sosów czy jako dodatek do kremu dyni.