Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Często przed przyjściem gości zastanawiamy się, co ugotować, aby ich miło zaskoczyć. Zdecydowanie sprawdzają się wtedy przepisy łatwe do dzielenia. Szybki dip na jogurcie z miętą oraz domowe krakersy na zakwasie podbiją serca wszystkich.

Składniki

200 g - zakwasu domowego i żytniego
9 łyżka - mąki pszennej
3 łyżki - oliwy z oliwek
- rozmaryn suszony lub świeży
- sól morska (płatki)

Opis wykonania

1

Piekarnik rozgrzej do 200°C, uruchom termoobieg.

W misie robota kuchennego umieść mąkę i zakwas, wyrabiaj hakiem do uzyskania kulki.

2

Ciasto wałkuj dosyć cienko, nie zapominaj o podsypywaniu blatu mąką w trakcie wałkowania.

Pokrój na dowolne kształty.  

3

Kawałki ciasta ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj je oliwą z oliwek, posyp rozmarynem i płatkami soli morskiej.

Piecz 10–12 minut.

Krakersy z różnymi pastami to doskonały pomysł na imprezowe menu. Wypróbuj przepis na krakersy z dodatkiem pasty z awokado, sosów czy jako dodatek do kremu dyni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych