Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie

Opis wykonania

Często przed przyjściem gości zastanawiamy się, co ugotować, aby ich miło zaskoczyć. Zdecydowanie sprawdzają się wtedy przepisy łatwe do dzielenia. Szybki dip na jogurcie z miętą oraz domowe krakersy na zakwasie podbiją serca wszystkich.

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie - krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200°C, uruchom termoobieg.

W misie robota kuchennego umieść mąkę i zakwas, wyrabiaj hakiem do uzyskania kulki.

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie - krok 2

Ciasto wałkuj dosyć cienko, nie zapominaj o podsypywaniu blatu mąką w trakcie wałkowania.

Pokrój na dowolne kształty.  

Imprezowe domowe krakersy na zakwasie - krok 3

Kawałki ciasta ułóż na  na papierze do pieczenia, posmaruj je oliwą z oliwek, posyp rozmarynem i płatkami soli morskiej.

Piecz 10-12 minut.