Imprezowe domowe krakersy na zakwasie

6 porcji
40 min
Łatwe
Składniki
Imprezowe domowe krakersy na zakwasie
Imprezowe domowe krakersy na zakwasie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Piekarnik rozgrzej do 200°C, uruchom termoobieg.
W misie robota kuchennego umieść mąkę i zakwas, wyrabiaj hakiem do uzyskania kulki.

Ciasto wałkuj dosyć cienko, nie zapominaj o podsypywaniu blatu mąką w trakcie wałkowania.
Pokrój na dowolne kształty.

Kawałki ciasta ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj je oliwą z oliwek, posyp rozmarynem i płatkami soli morskiej.
Piecz 10–12 minut.
Krakersy z różnymi pastami to doskonały pomysł na imprezowe menu. Wypróbuj przepis na krakersy z dodatkiem pasty z awokado, sosów czy jako dodatek do kremu dyni.
Komentarze