Łososiowa pasta z awokado
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.
Składniki
200 g wędzonego łososia w plastrach
1 szt. awokado
140 g kanapkowego śmietankowego serka
1 łyżka sok z limonki
3 łyżka świeżego posiekanego koperku
1 szt. ząbek czosnku
1 garść świeżo zmielony pieprz/ szczypta soli
Łososiowa pasta z awokado
Łososiowa pasta z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Łososia drobno posiekać a awokado pokroić w drobną kosteczkę a następnie rozgnieść widelcem .
2. Serek śmietankowy rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
3. Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.
Komentarze