Łososiowa pasta z awokado
 
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
                    Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.
                
                Składniki
200 g wędzonego łososia w plastrach
                                                            1 szt. awokado
                                                            140 g kanapkowego śmietankowego serka
                                                            1 łyżka sok z limonki
                                                            3 łyżka świeżego posiekanego koperku
                                                            1 szt. ząbek czosnku
                                                            1 garść świeżo zmielony pieprz/ szczypta soli
                                                    Łososiowa pasta z awokado
Łososiowa pasta z awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            1.	Łososia drobno posiekać a awokado pokroić w drobną kosteczkę a następnie rozgnieść widelcem .
2.	Serek śmietankowy rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 
3.	Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
                     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze