Jabłka kandyzowane
![Jabłka kandyzowane](https://akademiasmaku.pl/storage/7389/conversions/jablka-kandyzowane-4557-single.webp)
4 porcje
240 min
Łatwe
Składniki
Jabłka kandyzowane
Jabłka kandyzowane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8882/conversions/ojwgnIscsCiFvr-thumb.webp)
Wszystkie składniki syropu łączymy na płycie grzewczej w szerokim rondelku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8883/conversions/qf7ml82bCrXbVU-thumb.webp)
Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 12 minut i chłodzimy w lodówce.
Schłodzone jabłka wkładamy do gorącego syropu i czekamy, aż przestygną.
Co jakiś czas przewracamy jabłka i podlewamy stygnącym syropem.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8884/conversions/nAAfXSwTsxWcU8-thumb.webp)
Gdy syrop zacznie gęstnieć, przekładamy jabłka do salaterek, które wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Tak przygotowane jabłka podajemy z lodami waniliowymi, tartym cynamonem i dekorujemy świeżą miętą.
Komentarze