Jabłka kandyzowane
4 porcje
240 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jabłka kandyzowane
Jabłka kandyzowane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki syropu łączymy na płycie grzewczej w szerokim rondelku.
Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 12 minut i chłodzimy w lodówce.
Schłodzone jabłka wkładamy do gorącego syropu i czekamy, aż przestygną.
Co jakiś czas przewracamy jabłka i podlewamy stygnącym syropem.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Gdy syrop zacznie gęstnieć, przekładamy jabłka do salaterek, które wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Tak przygotowane jabłka podajemy z lodami waniliowymi, tartym cynamonem i dekorujemy świeżą miętą.
Komentarze