Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jabłka kandyzowane

Opis wykonania

Jabłka kandyzowane to mistrzowski deser, który w połączeniu z lodami zaskoczy Twoich gości i sprawi, że tradycyjne jabłka zyskają zupełnie nowy wymiar.

Jabłka kandyzowane - krok 1

Wszystkie składniki syropu łączymy na płycie grzewczej w szerokim rondelku.

Jabłka kandyzowane - krok 2

Jabłka pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 12 minut i chłodzimy w lodówce.

Schłodzone jabłka wkładamy do gorącego syropu i czekamy, aż przestygną.

Co jakiś czas przewracamy jabłka i podlewamy stygnącym syropem.

Jabłka kandyzowane - krok 3

Gdy syrop zacznie gęstnieć, przekładamy jabłka do salaterek, które wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Tak przygotowane jabłka podajemy z lodami waniliowymi, tartym cynamonem i dekorujemy świeżą miętą.

Bosch do kuchni