Jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami

9 porcji
100 min
Łatwe
Składniki
Jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami
Jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. W tym czasie mocz daktyle w małej ilości wody. Do kaszy dodaj daktyle, banana, jaja, budynie, miód, cynamon i wszystko bardzo dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel masę na dwie części, do jednej dodaj kakao, do drugiej laskę wanilii/ aromat i obie masy ponownie blenduj. Wylej do formy czekoladową część masy, na nią delikatnie waniliową. Piecz ok.50 min w temp. 180°C. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i wylej na ciasto. Wyłóż owoce i gotowe! Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.
Komentarze