Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami

Jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy jagielnik czekoladowo-waniliowy z winogronami. Desery na zimno to doskonały sposób, by ochłodzić się w upalne dni.

Składniki

250 g kasza jaglana
50 g daktyle suszone
1 szt. banan dojrzały
3 łyżka kakao ciemne
2 szt. jaja
1 łyżeczka laska wanilii/ aromat waniliowy
4 łyżka miód
2 szt. budyń waniliowy
1 szt. czekolada gorzka
1 łyżeczka cynamon
100 g winogrona

Opis wykonania

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia. W tym czasie mocz daktyle w małej ilości wody. Do kaszy dodaj daktyle, banana, jaja, budynie, miód, cynamon i wszystko bardzo dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel masę na dwie części, do jednej dodaj kakao, do drugiej laskę wanilii/ aromat i obie masy ponownie blenduj. Wylej do formy czekoladową część masy, na nią delikatnie waniliową. Piecz ok.50 min w temp. 180°C. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i wylej na ciasto. Wyłóż owoce i gotowe! Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych