Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jajka faszerowane musem z buraków i fety

Jajka faszerowane musem z buraków i fety
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Eleganckie i pyszne jajka faszerowane - po prostu nie można się im oprzeć.

Składniki

4 jajka
1 burak
1 czerwona cebula
150 g sera feta
1 łyżka majonezu
Pieprz do smaku
Koperek do dekoracji

Opis wykonania

Opis przygotowania:

  1. Wyrazisty, kremowy mus z buraków idealnie pasuje jako nadzienie do jajek.
  2. Buraka ugotuj do miękkości. Obierz i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Jajka ugotuj na twardo. Obierz je, przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka.
  4. Do wysokiego naczynia włóż pokrojonego buraka, drobno posiekaną cebulę, żółtka jaj, fetę i majonez. Przy pomocy blendera zmiksuj wszystko na gładką masę. Dopraw pieprzem do smaku.
  5. Tak przygotowany mus przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj po porcji na wydrążone połówki jaj. Ułóż je na półmisku i udekoruj koperkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych