Jajka faszerowane musem z buraków i fety
4 porcje
40 min
Średnie
Eleganckie i pyszne jajka faszerowane - po prostu nie można się im oprzeć.
Składniki
4 jajka
1 burak
1 czerwona cebula
150 g sera feta
1 łyżka majonezu
Pieprz do smaku
Koperek do dekoracji
Jajka faszerowane musem z buraków i fety
Jajka faszerowane musem z buraków i fety
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opis przygotowania:
- Wyrazisty, kremowy mus z buraków idealnie pasuje jako nadzienie do jajek.
- Buraka ugotuj do miękkości. Obierz i pozostaw do ostygnięcia.
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz je, przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka.
- Do wysokiego naczynia włóż pokrojonego buraka, drobno posiekaną cebulę, żółtka jaj, fetę i majonez. Przy pomocy blendera zmiksuj wszystko na gładką masę. Dopraw pieprzem do smaku.
- Tak przygotowany mus przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj po porcji na wydrążone połówki jaj. Ułóż je na półmisku i udekoruj koperkiem.
Komentarze