Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajka faszerowane musem z buraków i fety

Opis wykonania

Eleganckie i pyszne - po prostu nie można się im oprzeć.

Opis przygotowania:



  1. Wyrazisty, kremowy mus z buraków idealnie pasuje jako nadzienie do jajek.

  2. Buraka ugotuj do miękkości. Obierz i pozostaw do ostygnięcia.

  3. Jajka ugotuj na twardo. Obierz je, przekrój na pół i delikatnie wyjmij żółtka.

  4. Do wysokiego naczynia włóż pokrojonego buraka, drobno posiekaną cebulę, żółtka jaj, fetę i majonez. Przy pomocy blendera zmiksuj wszystko na gładką masę. Dopraw pieprzem do smaku.

  5. Tak przygotowany mus przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj po porcji na wydrążone połówki jaj. Ułóż je na półmisku i udekoruj koperkiem.