Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mięciutkie kluseczki z mąki ryżowej, lekko ciągnące i smakują słodkim ryżem. Proponujemy podać je z kremowym sosem z awokado i pistacji <3

Składniki

50 g mąki kleistej ryżowej (shiratamako)
35 g zwykłej mąki ryżowej
15 g ksylitol zmielony na puder
55 g wody
1 szt. awokado
sok z jednej limonki
1 łyżka ksylitol
1 garść pistacji

Opis wykonania

Kluski - Mąki i puder z ksylitolu wymieszać i dolać wody. Zagnieść na sprężystą kulkę i lepić dowolne kształty. Wrzucić do gotującej wody, kiedy wypłyną na powierzchnię gotować jeszcze z 2 minutki. Wyjąć kluski i włożyć na chwilę do zimnej wody. Sos - miąższ awokado zblendować z sokiem z limonki, ksylitolem i pistacjami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych