Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Niebieskie jajka faszerowane bryndzą i pomidorami

Opis wykonania

Śliczne jaja bez żadnych sztucznych barwników!

Faszerowałam je bryndzą, ale sądzę że najprostszy farsz ze szczypiorkiem lub łososiem też będzie wspaniale pasować. 



Opis przygotowania:



  1. Przygotuj wywar z kapusty. Liście kapusty poodcinaj, włóż do garnku, zalej wodą, dodaj sól i ocet.

  2. Zagotuj, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 30 minut.

  3. Z gotowego wywaru wyjmij liście i włóż do niego ugotowane, obrane jajka.

  4. Trzymaj je tak długo aż uzyskają odpowiednio intensywny kolor. Moje jajka po godzinie były już niebieskie.

  5. Po ufarbowaniu, jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka.

  6. Koperek drobno posiekaj. Do blendera włóż żółtka, suszone pomidory, bryndzę i szalotkę.

  7. Całość zmiksuj, przełóż do miski i wymieszaj z koperkiem. Jeżeli masa wydaje Ci się zbyt gęsta, możesz dodać trochę majonezu lub gęstego jogurtu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

  8. Farszem napełnij połówki jajek i udekoruj koperkiem. Smacznego!