Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Niebieskie jajka faszerowane bryndzą i pomidorami

Opis wykonania

Śliczne jaja bez żadnych sztucznych barwników!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Faszerowałam je bryndzą, ale sądzę że najprostszy farsz ze szczypiorkiem lub łososiem też będzie wspaniale pasować. 

Opis przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z kapusty. Liście kapusty poodcinaj, włóż do garnku, zalej wodą, dodaj sól i ocet.
  2. Zagotuj, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 30 minut.
  3. Z gotowego wywaru wyjmij liście i włóż do niego ugotowane, obrane jajka.
  4. Trzymaj je tak długo aż uzyskają odpowiednio intensywny kolor. Moje jajka po godzinie były już niebieskie.
  5. Po ufarbowaniu, jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  6. Koperek drobno posiekaj. Do blendera włóż żółtka, suszone pomidory, bryndzę i szalotkę.
  7. Całość zmiksuj, przełóż do miski i wymieszaj z koperkiem. Jeżeli masa wydaje Ci się zbyt gęsta, możesz dodać trochę majonezu lub gęstego jogurtu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Farszem napełnij połówki jajek i udekoruj koperkiem. Smacznego!