Śliczne jaja bez żadnych sztucznych barwników!
Faszerowałam je bryndzą, ale sądzę że najprostszy farsz ze szczypiorkiem lub łososiem też będzie wspaniale pasować.
Opis przygotowania:
- Przygotuj wywar z kapusty. Liście kapusty poodcinaj, włóż do garnku, zalej wodą, dodaj sól i ocet.
- Zagotuj, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 30 minut.
- Z gotowego wywaru wyjmij liście i włóż do niego ugotowane, obrane jajka.
- Trzymaj je tak długo aż uzyskają odpowiednio intensywny kolor. Moje jajka po godzinie były już niebieskie.
- Po ufarbowaniu, jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Koperek drobno posiekaj. Do blendera włóż żółtka, suszone pomidory, bryndzę i szalotkę.
- Całość zmiksuj, przełóż do miski i wymieszaj z koperkiem. Jeżeli masa wydaje Ci się zbyt gęsta, możesz dodać trochę majonezu lub gęstego jogurtu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Farszem napełnij połówki jajek i udekoruj koperkiem. Smacznego!