Jarmuż z patelni

2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Jarmuż z patelni
Jarmuż z patelni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Liście jarmużu umyj pod bieżącą wodą, odsącz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój twarde łodygi i porwij na mniejsze kawałki.

Płatki migdałów chwilę upraż na suchej patelni. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż, dodaj jarmuż.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Całość smaż do całkowitego wyparowania wody, na końcu całość posól do smaku.
Komentarze