Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Dla fanów jarmużu każda jego postać jest idealna. Również ta z patelni stanowi idealne uzupełnienie dań głównych oraz smaczną i zdrową przekąskę.

Składniki

1 pęczek jarmużu
1 garść prażonych płatków migdałów
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany
1 szczypta soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
124 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
4 g
Białko
3 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

Krok 1

Liście jarmużu umyj pod bieżącą wodą, odsącz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój twarde łodygi i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Płatki migdałów chwilę upraż na suchej patelni. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż, dodaj jarmuż. ​

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Całość smaż do całkowitego wyparowania wody, na końcu całość posól do smaku.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Bardzo smaczna przekąska lub dodatek do obiadu
bsylvia
Jarmuż z patelni bardzo dobry - polecam!