Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Dla fanów jarmużu każda jego postać jest idealna. Również ta z patelni stanowi idealne uzupełnienie dań głównych oraz smaczną i zdrową przekąskę.

Składniki

1 pęczek jarmużu
1 garść prażonych płatków migdałów
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany
1 szczypta soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
124 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
4 g
Białko
3 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

Krok 1

Liście jarmużu umyj pod bieżącą wodą, odsącz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój twarde łodygi i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Płatki migdałów chwilę upraż na suchej patelni. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż, dodaj jarmuż. ​

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Całość smaż do całkowitego wyparowania wody, na końcu całość posól do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Bardzo smaczna przekąska lub dodatek do obiadu
bsylvia
Jarmuż z patelni bardzo dobry - polecam!