Jarmuż z patelni
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Dla fanów jarmużu każda jego postać jest idealna. Również ta z patelni stanowi idealne uzupełnienie dań głównych oraz smaczną i zdrową przekąskę.
Składniki
1 pęczek jarmużu
1 garść prażonych płatków migdałów
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany
1 szczypta soli
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
124 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
4 g
Białko
3 g
Sól
1.5 g
Jarmuż z patelni
Jarmuż z patelni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Liście jarmużu umyj pod bieżącą wodą, odsącz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój twarde łodygi i porwij na mniejsze kawałki.
Płatki migdałów chwilę upraż na suchej patelni. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż, dodaj jarmuż.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Całość smaż do całkowitego wyparowania wody, na końcu całość posól do smaku.
Komentarze