Jarmuż z patelni
![Jarmuż z patelni](https://akademiasmaku.pl/storage/7944/conversions/jarmuz-z-patelni-5131-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
Dla fanów jarmużu każda jego postać jest idealna. Również ta z patelni stanowi idealne uzupełnienie dań głównych oraz smaczną i zdrową przekąskę.
Składniki
1 pęczek jarmużu
1 garść prażonych płatków migdałów
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany
1 szczypta soli
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
124 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
4 g
Białko
3 g
Sól
1.5 g
Jarmuż z patelni
Jarmuż z patelni
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10352/conversions/pPBLUIjfbx5Ace-thumb.webp)
Liście jarmużu umyj pod bieżącą wodą, odsącz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój twarde łodygi i porwij na mniejsze kawałki.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10353/conversions/79BfSyVS4L5eJo-thumb.webp)
Płatki migdałów chwilę upraż na suchej patelni. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż, dodaj jarmuż.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10354/conversions/8jsb1XGfege9nj-thumb.webp)
Całość smaż do całkowitego wyparowania wody, na końcu całość posól do smaku.
Komentarze