Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kapusta pekińska w pomidorach. Ma bardzo łatwy i krótki czas przygotowania. Spokojnie można ją przyrządzić dla niespodziewanych gości.

Składniki

1 szt. Kapusta pekińska średnia
1 szt. Pomidory krojone w puszce
1 szt. Cebula średnia
1 łyżka Koperek świeży siekany
3 szczypta Sól
3 szczypta Pieprz
1\2 łyżka Papryka słodka

Opis wykonania

Kapustę, cebulę pokroić w paski, koperek drobno posiekać. Na rozgrzanym ogniu zeszklić cebulę następnie wrzucić kapustę i zalać pokrojonymi pomidorami z puszki. Dusić pod przykryciem do momentu aż kapusta będzie miękkawa, przyprawić i na koniec dodać koperek.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
U mnie kapusta włoska, w trackie robienia :)