Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
bardzo łatwe i szybkie w przygotowanie danie a do tego zdrowe :)

Składniki

100 g kasza gryczana
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
1 szt. por
50 g świeży szpinak
1 łyżka masło
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Gdy por nam zmięknie dodajemy paprykę oraz cukinię pokrojone w kostkę. Pod koniec duszenia przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szpinak. W osobnym garnku gotujemy kaszę gryczaną w osolonej wodzie. Ugotowaną kaszę dodajemy do warzyw, mieszamy i podajemy :) Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych