Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do ryb i mięs.

Składniki

1/2 szklanka kaszy jaglanej
200 g dyni
1 łyżka kurkumy
1 łyżka kuminu
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 szczypta kardamonu
1 szczypta chilli
pieprz i sól do smaku

Opis wykonania

Bardzo łatwy i oryginalny pomysł na podanie kaszy. Słodycz dyni balansują przyprawy, dlatego świetnie komponuje się w daniach wytrawnych.

Opis wykonania

Dynię obierz i pokrój w drobną kostkę. Wyłóż ją na blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz do miękkości w 175°C. Czas zależy od wielkości kostki. Gdy wstawisz dynię do piekarnika nastaw wodę i ugotuj kaszę jaglaną. Po ugotowaniu przełóż kaszę do miski i jeszcze ciepłą wymieszaj z przyprawami i dynią.

TIP

Kasza smakuje doskonale również bez dodatku chilli.

Jeśli lubisz słodsze smaki do kaszy możesz dodać pokrojone suszone morele lub żurawinę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych