Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kasza jaglana z dynią

Opis wykonania

Doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do ryb i mięs.

Bardzo łatwy i oryginalny pomysł na podanie kaszy. Słodycz dyni balansują przyprawy, dlatego świetnie komponuje się w daniach wytrawnych.

Opis wykonania

Dynię obierz i pokrój w drobną kostkę. Wyłóż ją na blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz do miękkości w 175°C. Czas zależy od wielkości kostki. Gdy wstawisz dynię do piekarnika nastaw wodę i ugotuj kaszę jaglaną. Po ugotowaniu przełóż kaszę do miski i jeszcze ciepłą wymieszaj z przyprawami i dynią.

TIP

Kasza smakuje doskonale również bez dodatku chilli.

Jeśli lubisz słodsze smaki do kaszy możesz dodać pokrojone suszone morele lub żurawinę.