Kasza z omułkami
4 porcje
60 min
Średnie
Moja spolszczona wersja risotto z omułkami, kaszą, pieczarkami i pomidorami. Dzieci to danie uwielbiają :)
Składniki
500 g Omułki
300 g Pomidory
200 g Pieczarki
200 g Kasza (jaglana, pęczak, gryczana)
0,5 szt. Czosnek
100 g Masło
1 szczypta sól, pieprz
Kasza z omułkami
Kasza z omułkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kasze gotujemy al. dente, pokrojone pieczarki smażymy na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone pomidory i omułki i trzymamy na ogniu ok 5 min. dodajemy pokrojona pietruszkę z oregano i kaszę. Po 5 minutach gotowe. W wersji dla starszych można dodać odrobinę białego wina.
Komentarze