Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja spolszczona wersja risotto z omułkami, kaszą, pieczarkami i pomidorami. Dzieci to danie uwielbiają :)

Składniki

500 g Omułki
300 g Pomidory
200 g Pieczarki
200 g Kasza (jaglana, pęczak, gryczana)
0,5 szt. Czosnek
100 g Masło
1 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

Kasze gotujemy al. dente, pokrojone pieczarki smażymy na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone pomidory i omułki i trzymamy na ogniu ok 5 min. dodajemy pokrojona pietruszkę z oregano i kaszę. Po 5 minutach gotowe. W wersji dla starszych można dodać odrobinę białego wina.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych