Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nie sposób domyśleć się, co jest na talerzu, zanim się tego dania nie spróbuje :)

Składniki

1 szt. kaszanka w batonie
2 szt. duża cebula
1 szt. duże jajko
2-3 łyżka mleko
1-2 łyżka mąka pszenna
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Kaszankę kroję w plastry ok. 1,5 do 2 cm grubości (bez skórki). Cebule bardzo drobno siekam lub ścieram na tarce. Jajko mieszam widelcem z mlekiem, mąką i przyprawami do smaku - ma powstać gładkie, dość gęste ciasto. Plastry kaszanki zanurzam w cieście i w posiekanej cebulce - od razu przekładam je na patelnię ze średnio rozgrzanym olejem. Mają się smażyć na rumiano z każdej strony. Podaję z musztardą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych