Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Meksykańska zupa jarzynowa

Meksykańska zupa jarzynowa

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Meksykańska zupa jarzynowa z chipsami tortilla lub tacos.

 



  1. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć chwilę, aż zmiękną.

  2. Następnie wsypać kminek i chili, dodać marchew, ziemniaki, pomidory, cukinię i kapustę.

  3. Gotować ok. 2 minuty mieszając, wlać wywar i gotować do miękkości.

  4. Wrzucić kukurydzę i fasolkę, pogotować jeszcze aż zmiękną fasola i kukurydza.

  5. Doprawić solą i pieprzem.

  6. Podawać z kolendrą i salsą oraz z tacos.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - Skąd pochodzą te potrawy?

Chaczapuri to potrawa kuchni:

 Chaczapuri to potrawa kuchni: