Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym Jakuba Bednaruka

Opis wykonania

Prosty, pyszny a przede wszystkim sycący deser pełen wartości odżywczych

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Do garnka wlej mleko i wsyp do niego oba rodzaje cukru oraz  wiórki kokosowe. Gdy mleko zacznie się gotować dodaj kaszkę kukurydzianą.
  2. Gotuj do zgęstnienia na bardzo wolnym ogniu.
  3. Kaszkę przełóż do filiżanek wysmarowanych masłem lub margaryną. Następnie obracając wyłóz masę na talerz.
  4. Truskawki obierz z szypułek i przełóż do rondelka, wsyp cukier i wlej łyżkę wody. Smaż całość tak długo, aż powstanie sos.
  5. Kaszkę polej sosem. Udekoruj liścmi świeżej mięty.