Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym Jakuba Bednaruka

Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym Jakuba Bednaruka
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty, pyszny a przede wszystkim sycący deser pełen wartości odżywczych

Składniki

2 szklanka mleko
1 szklanka kasza kukurydziana
2 łyżka cukier
1 szt. cukier waniilowy
1 łyżka wiórki kokosowe
400 g truskawki
1 łyżka woda

Opis wykonania

  1. Do garnka wlej mleko i wsyp do niego oba rodzaje cukru oraz  wiórki kokosowe. Gdy mleko zacznie się gotować dodaj kaszkę kukurydzianą.
  2. Gotuj do zgęstnienia na bardzo wolnym ogniu.
  3. Kaszkę przełóż do filiżanek wysmarowanych masłem lub margaryną. Następnie obracając wyłóz masę na talerz.
  4. Truskawki obierz z szypułek i przełóż do rondelka, wsyp cukier i wlej łyżkę wody. Smaż całość tak długo, aż powstanie sos.
  5. Kaszkę polej sosem. Udekoruj liścmi świeżej mięty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych