Keks
8 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Keks
Keks
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masło utrzyj z cukrem, dodaj cukier waniliowy i powoli, bez przerywania miksowania, dodawaj po jednym jajku. Mieszaj, aż powstanie gładka masa.
W drugiej misce, przesiej mąkę i dodaj proszek do pieczenia. Powoli przesyp zawartość do ubitych jajek z masłem i cukrem i delikatnie wymieszaj. Następnie, całość zmiksuj do gładkiej masy.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Do ciasta dodaj bakalie i delikatnie wymieszaj całość.
Ciasto przełóż do formy keksowej wysmarowanej masłem, wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 45 minut w 170 stopniach.
Komentarze