Kokosowe babeczki
9 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Lekko wilgotne babeczki z niespodzianką w środku:)
Składniki
400 l mleczko kokosowe
1 szt. jajo
1/3 szklanka olej kokosowy
8 łyżka mąka owsiana
4 łyżka mąka kokosowa
1 łyżeczka proszek do pieczenia
4 łyżka erytrytol
4 łyżka wiórki kokosowe
12 szt. czekolada gorzka min.70%
24 łyżeczka jogurt grecki
12 łyżeczka serek mascarpone
Kokosowe babeczki
Kokosowe babeczki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki (oprócz jogurtu i serka, to są składniki na krem) łączymy razem do uzyskania jednolitej masy.
Nakładamy ją do 12 silikonowych foremek na babeczki (nie potrzeba smarować ich dodatkowym tłuszczem), ale tylko do połowy. W środek każdej wkładamy kostkę gorzkiej czekolady i do każdej foremki dokładamy masę tak, by przykryła czekoladę.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) do tzw. suchego patyczka(ok. 30-40 min, ale trzeba sprawdzać) i lekkiego zrumienienia. Podawać z kremem z serka i jogurtu oraz ulubionymi owocami.
Komentarze