Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekko wilgotne babeczki z niespodzianką w środku:)

Składniki

400 l mleczko kokosowe
1 szt. jajo
1/3 szklanka olej kokosowy
8 łyżka mąka owsiana
4 łyżka mąka kokosowa
1 łyżeczka proszek do pieczenia
4 łyżka erytrytol
4 łyżka wiórki kokosowe
12 szt. czekolada gorzka min.70%
24 łyżeczka jogurt grecki
12 łyżeczka serek mascarpone

Opis wykonania

Wszystkie składniki (oprócz jogurtu i serka, to są składniki na krem) łączymy razem do uzyskania jednolitej masy.

Nakładamy ją do 12 silikonowych foremek na babeczki (nie potrzeba smarować ich dodatkowym tłuszczem), ale tylko do połowy. W środek każdej wkładamy kostkę gorzkiej czekolady i do każdej foremki dokładamy masę tak, by przykryła czekoladę.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) do tzw. suchego patyczka(ok. 30-40 min, ale trzeba sprawdzać) i lekkiego zrumienienia. Podawać z kremem z serka i jogurtu oraz ulubionymi owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych