Koktajl z arbuza i ogórka z miętą
2 porcje
10 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Koktajl arbuzowy
Koktajl arbuzowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Połączenie arbuza i ogórka jest nietypowe, ale wyjątkowo smaczne. Oba produkty składają się głównie z wody, co sprawia, że są idealne na lato. Gdy żar leje się z nieba arbuzowy koktajl szybko ugasi pragnienie i skutecznie zapobiegnie odwodnieniu.
Opis wykonania
Arbuza pokrój na mniejsze kawałki, wypestkuj i przełóż do pojemnika blendera. Ogórka obierz ze skórki i również umieść w blenderze. Na koniec dodaj wodę, sok i miętę. Całość zmiksuj na gładką masę. Napój arbuzowy podawaj ozdobiony plasterkiem limonki i listkami mięty.
TIP
Ogórka można sparzyć i dodać ze skórką – wtedy koktajl będzie miał więcej witamin i błonnika. Wpłynie to jednak na zmianę koloru z czerwonego na zielonkawy.
Ogórka można zastąpić obranym ze skórki jabłkiem lub bananem.
Aby koktajl się nie rozwarstwiał należy przetrzeć go przez sito
Komentarze