Wiosenny omlet

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wiosenny omlet
Wiosenny omlet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sposób przygotowania 1. Pomidorki, paprykę, szynkę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki oraz posiekać szczypiorek. 2. Wszystkie warzywa dusić na patelni około 5 minut, a następnie wystudzić. 3. Jajka ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem, dodać przygotowane warzywa oraz szynkę. Całość wymieszać. 4. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć omleta z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią. 5. Przełożyć na talerz, posypać posiekanym szczypiorkiem i ozdobić pomidorkami.
Komentarze