Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe, czerwone i zielone warzywa (czerwona kapusta, marchewka, ogórek, papryka) pokrojone w talarki z dodatkiem surimi, zawinięte w papier ryżowy.

Składniki

1 szt. marchewka
0,5 szt. czerwona kapusta
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. ogórek zielony
6 szt. surumi

Opis wykonania

Warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy, marchewkę, ogórka, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w słupki.

Surimi kroimy w kostkę. Papier ryżowy moczymy w wodzie, układamy wszystkie składniki i zawijamy. Następnie kroimy na pół.

Podajemy z sosem curry (jogurt grecki + sól, pieprz i curry do smaku).

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych