Kolorowe warzywne sajgonki
3 porcje
15 min
Łatwe
Kolorowe, czerwone i zielone warzywa (czerwona kapusta, marchewka, ogórek, papryka) pokrojone w talarki z dodatkiem surimi, zawinięte w papier ryżowy.
Składniki
1 szt. marchewka
0,5 szt. czerwona kapusta
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. ogórek zielony
6 szt. surumi
Kolorowe warzywne sajgonki
Kolorowe warzywne sajgonki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy, marchewkę, ogórka, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w słupki.
Surimi kroimy w kostkę. Papier ryżowy moczymy w wodzie, układamy wszystkie składniki i zawijamy. Następnie kroimy na pół.
Podajemy z sosem curry (jogurt grecki + sól, pieprz i curry do smaku).
Komentarze