Kompot z rabarbaru
 
                                            4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Rabarbar umyj i pokrój na 2 cm kawałki. Plastry umieść w garnku o grubym dnie. Następnie zasyp cukrem i odstaw na ok. 1 godzinę.
 
                        Dodaj sok z pomarańczy i gotuj na małej mocy płyty grzewczej ok. 5 minut.
Następnie wlej wodę i zagotuj.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
 
                         
                        Zmniejsz moc palnika i gotuj przez około 2–3 minuty aż rabarbar zmięknie. Na koniec dodaj sok z cytryny.
 
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
    -thumb.webp) 
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze