

Wegetariańskie sycące kotleciki z kaszy bulgur podane w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti.
Kaszę gotujemy w 1 szklance wody z odrobiną soli.Gotujemy aż cały płyn się wchłonie.Należy uważać żeby się nie przypaliła. Odstawiamy do ostudzenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko szklimy na łyżce oleju kokosowego. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach,czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy.Łączymy ze sobą składniki na kotlety i doprawiamy,dodajemy otręby pszenne żeby masa była gęsta.Formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Przygotowujemy sos pomidorowy.Odparowujemy pomidory na patelni,doprawiamy solą,pieprzem i ziołami. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy i zabielamy jogurtem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kotlety podajemy z makaronem polane sosem.