Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Cebula w cieście może nie brzmi zbyt zachęcająco, ale krążki cebulowe ze smakiem zje każdy! To świetna przekąska na imprezę czy spotkanie przy piwie. Jak zrobić krążki cebulowe?

Składniki

1 szt. duża cebula
150 g mąka pszenna
150 ml mleko
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szt. jajko
1 łyżeczka sól
opcjonalnie pieprz
0,5 l do smażenia olej

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
702 kcal
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
63.35 g
Błonnik
1.85 g
Białko
3.6 g
Sól
3.25 g

Opis wykonania

Cebulę obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Każdy pokrojony plaster podziel na pojedyncze krążki cebuli.

Połowę mąki wymieszaj z proszkiem i solą w tej mieszance obtocz każdy krążek cebuli i odłóż obok.

W wyższym garnku na płycie grzewczej rozgrzej olej.

Drugą połowę mąki wymieszaj blenderem z jajkiem i mlekiem – ciasto powinno być dosyć gęste. Przygotowane wcześniej krążki zanurzaj w gęstym cieście i wrzucaj do smażenia w gorący olej.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Krążki smaż ok. 3 minuty, wyjmuj je na ręcznik kuchenny (pozwoli to pozbyć się nadmiaru tłuszczu).

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych