Krążki cebulowe
![Krążki cebulowe](https://akademiasmaku.pl/storage/8058/conversions/krazki-cebulowe-5254-single.webp)
2 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Krążki cebulowe
Krążki cebulowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10679/conversions/5Ab9kvXxq56SeH-thumb.webp)
Cebulę obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Każdy pokrojony plaster podziel na pojedyncze krążki cebuli.
Połowę mąki wymieszaj z proszkiem i solą w tej mieszance obtocz każdy krążek cebuli i odłóż obok.
W wyższym garnku na płycie grzewczej rozgrzej olej.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10680/conversions/u6TyaUqA55ttEq-thumb.webp)
Drugą połowę mąki wymieszaj blenderem z jajkiem i mlekiem – ciasto powinno być dosyć gęste. Przygotowane wcześniej krążki zanurzaj w gęstym cieście i wrzucaj do smażenia w gorący olej.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10681/conversions/2dlLB35WEgp7cQ-thumb.webp)
Krążki smaż ok. 3 minuty, wyjmuj je na ręcznik kuchenny (pozwoli to pozbyć się nadmiaru tłuszczu).
Smacznego!
Komentarze