Krążki cebulowe
2 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Krążki cebulowe
Krążki cebulowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Każdy pokrojony plaster podziel na pojedyncze krążki cebuli.
Połowę mąki wymieszaj z proszkiem i solą w tej mieszance obtocz każdy krążek cebuli i odłóż obok.
W wyższym garnku na płycie grzewczej rozgrzej olej.
Drugą połowę mąki wymieszaj blenderem z jajkiem i mlekiem – ciasto powinno być dosyć gęste. Przygotowane wcześniej krążki zanurzaj w gęstym cieście i wrzucaj do smażenia w gorący olej.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Krążki smaż ok. 3 minuty, wyjmuj je na ręcznik kuchenny (pozwoli to pozbyć się nadmiaru tłuszczu).
Smacznego!
Komentarze