


Cebula w cieście może nie brzmi zbyt zachęcająco, ale krążki cebulowe ze smakiem zje każdy! To świetna przekąska na imprezę czy spotkanie przy piwie. Jak zrobić krążki cebulowe?
Cebulę obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Każdy pokrojony plaster podziel na pojedyncze krążki cebuli.
Połowę mąki wymieszaj z proszkiem i solą w tej mieszance obtocz każdy krążek cebuli i odłóż obok.
W wyższym garnku na płycie grzewczej rozgrzej olej.
Drugą połowę mąki wymieszaj blenderem z jajkiem i mlekiem – ciasto powinno być dosyć gęste. Przygotowane wcześniej krążki zanurzaj w gęstym cieście i wrzucaj do smażenia w gorący olej.
Krążki smaż ok. 3 minuty, wyjmuj je na ręcznik kuchenny (pozwoli to pozbyć się nadmiaru tłuszczu).
Smacznego!