Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

2 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sam w sobie dietetyczny krem – bardzo sycący, a dla tych, którzy mogą - podrasowany podsmażanym boczkiem.

Składniki

3 l woda
3 łyżka sól
12 szt. ziemniaki
6 szt. marchewki
5 szt. ziele angielskie
5 szt. liść laurowy
4 łyżka masło
1 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka gałka muszkatołowa
1 łyżeczka pieprz ziołowy
0,5 łyżeczka chilli
400 g boczek parzony

Opis wykonania

Ziemniaki i marchewkę obieram. Kroję na kawałki i gotuję do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Gdy warzywa są miękkie odcedzam wodzę, usuwam przyprawy i miksuję na jednolitą masę, dodaję tłuszcz i przyprawiam solą, pieprzem ziołowym, chilli i świeżo mieloną gałką muszkatołową w takiej ilości, aby zredukować słodkość marchewki. Na patelni smażę boczek pokrojony w kostkę i okraszam nim wierzch kremu. Podaję z chrupkim pieczywem. Polecam!
Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych