Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

160 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Smak orzechów włoskich zaklęty w jedwabistym kremie. Czy trzeba coś więcej do szczęścia? To deser idealny!

Składniki

300 g orzechów włoskich
500 ml śmietany kremówki 36%
100 g cukru
3 żółtka
20 g żelatyny

Opis wykonania

Mielimy blenderem orzechy.

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Porada

Idealną pianę uzyskasz stosując odpowiedni program w robocie kuchennym z serii MUM lub OptiMUM lub blender ręczny z trzepaczką.

Bosh Logo
Bosh

Zagotowujemy 150 ml śmietany i stopniowo wlewamy do miski robota kuchennego, cały czas mieszając.

Jak powstanie piana, dodajemy namoczoną żelatynę oraz orzechy.

Pozostałą część śmietany ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z kremem.

Przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych