Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem sułtański ''Najazd teściowej'' Anny Grzeczny

Krem sułtański ''Najazd teściowej'' Anny Grzeczny
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromatyczny, pyszny i prosty w przygotowaniu krem sułtański.

Składniki

200 g Gorzka czekolada
100 g Mleczna czekolada
500 ml Śmietana 36%
100 ml woda
5 łyżka cukier
100 g Rodzynki
100 ml Whisky
50 g Płatki migdałowe

Opis wykonania

  1. W pierwszej kolejności przygotouj syrop glukozowy, czyli ugotuj wodę z cukrem.
  2. Do wody z cukrem wrzuć rodzynki i dolej whisky.
  3. Odstaw. 
  4. W czasie gdy rodzynki pęcznieją, czekoladę rozpusść w kąpieli wodnej, śmietanę ubijj, ale nie całkowicie na sztywno. Wymieszaj i przelej do szklanek, dodaj nasączone rodzynki.
  5. Ozdób śmietaną, migdałami i czekoladą.
  6. Polej syropem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych