Krem sułtański ''Najazd teściowej'' Anny Grzeczny
4 porcje
30 min
Łatwe
Aromatyczny, pyszny i prosty w przygotowaniu krem sułtański.
Składniki
200 g Gorzka czekolada
100 g Mleczna czekolada
500 ml Śmietana 36%
100 ml woda
5 łyżka cukier
100 g Rodzynki
100 ml Whisky
50 g Płatki migdałowe
Krem sułtański ''Najazd teściowej'' Anny Grzeczny
Krem sułtański ''Najazd teściowej'' Anny Grzeczny
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- W pierwszej kolejności przygotouj syrop glukozowy, czyli ugotuj wodę z cukrem.
- Do wody z cukrem wrzuć rodzynki i dolej whisky.
- Odstaw.
- W czasie gdy rodzynki pęcznieją, czekoladę rozpusść w kąpieli wodnej, śmietanę ubijj, ale nie całkowicie na sztywno. Wymieszaj i przelej do szklanek, dodaj nasączone rodzynki.
- Ozdób śmietaną, migdałami i czekoladą.
- Polej syropem.
Komentarze