Risotto ai funghi
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Risotto z grzybami, serem Parmesan i białym winem.
Składniki
mała cebula
250 g świeżych pieczarek
150 ml białego wina
300 g ryżu okrągłoziarnistego
400 ml gorącego bulionu mięsnego
40 g sera Parmesan
50 g masła
szczypta pieprzu
1 łyżeczka soli ziołowej
Risotto ai funghi
Risotto ai funghi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę i pieczarki oczyścić i drobno posiekać. Wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami, oprócz sera i masła, włożyć do wysokiej formy. Nałożyć pokrywę i zagotować w podany sposób. Następnie gotować w dalszym ciągu w podany sposób. Masło I tarty ser włożyć pod spod krotko przed podaniem. Przemieszać i pozostawić na 5 minut do uspokojenia. Sposób nastawiania: Zagotowanie: maks. moc mikrofalówki, 5 minut. Gotowanie: mikrofalówka 180 W, 30-35 minut. Wariant: zamiast grzybów można użyć również marchwi lub papryki pociętej w kostkę.
Komentarze