Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Risotto z grzybami, serem Parmesan i białym winem.

Składniki

mała cebula
250 g świeżych pieczarek
150 ml białego wina
300 g ryżu okrągłoziarnistego
400 ml gorącego bulionu mięsnego
40 g sera Parmesan
50 g masła
szczypta pieprzu
1 łyżeczka soli ziołowej

Opis wykonania

Cebulę i pieczarki oczyścić i drobno posiekać. Wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami, oprócz sera i masła, włożyć do wysokiej formy. Nałożyć pokrywę i zagotować w podany sposób. Następnie gotować w dalszym ciągu w podany sposób. Masło I tarty ser włożyć pod spod krotko przed podaniem. Przemieszać i pozostawić na 5 minut do uspokojenia. Sposób nastawiania: Zagotowanie: maks. moc mikrofalówki, 5 minut. Gotowanie: mikrofalówka 180 W, 30-35 minut. Wariant: zamiast grzybów można użyć również marchwi lub papryki pociętej w kostkę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
bardzo dobra propozycja obiadowa