Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem z pomidorów z serem pleśniowyym

Krem z pomidorów z serem pleśniowyym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dodany do zupy-krem ser pleśniowy sprawia, że całość jest bardziej aromatyczna i smaczna.

Składniki

5 szt. pomidory
2 łyżka olej rzepakowy
2 szt. szalotka
2 szt. ząbek czosnku
1 szczypta tymianek świeży
1 l bulion warzywny
50 g ser pleśniowy
0,5 szklanka śmietana

Opis wykonania

Szalotkę obieram, kroje w kostkę i szkle na gorącym oleju w garnku. Dodaję do tego: rozgniecione ząbki czosnku i tymianek. Pomidory parzę, obieram ze skórki, kroję na mniejsze części i dodaję. Wszystko podsmażam i następnie wlewam bulion gotując kilka minut. Wkruszam ser pleśniowy i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zabielam śmietaną gotowy wywar i miksuję na krem. Wlewam do miseczek i dekoruję kleksem ze śmietany i posypuje świeżym tymiankiem. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy