60 min P0DT1H0M0S P0DT1H0M0S Średnie dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Piekarniki Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Przygotowanie brownie: W niewielkim rondelku roztapiamy masło, dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i całość dokładnie mieszamy. W oddzielnym naczyniu łączymy cukier z jajkami i dokładnie miksujemy. Roztopiona czekoladę wraz z masłem dokładnie blendujemy. Dosypujemy mąkę i całość kolejny raz dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem. Do masy dodajemy pokruszone krówki, kilka listków mięty i maliny. Całość pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 170 – 180 stopni. Przygotowanie sosu truskawkowego: Truskawki obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do garnka, dodajemy pozostałe składniki: sok pomarańczowy, laskę wanilii. Całość dusimy około 5 minut wraz z miodem. Następnie miksujemy. Sosem możemy polać całe ciasto albo przelać do miseczek i podawać obok wraz z ciastem