Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krówkowe brownie z malinami i miętą oraz sos truskawkowy od Gosi Leśniarek

Opis wykonania

Przygotowanie brownie:

  1. W niewielkim rondelku roztapiamy masło, dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i całość dokładnie mieszamy.
  2. W oddzielnym naczyniu łączymy cukier z jajkami  i dokładnie miksujemy. 
  3. Roztopiona czekoladę wraz z masłem dokładnie blendujemy.
  4. Dosypujemy mąkę i całość kolejny raz dokładnie mieszamy.
  5. Przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem.
  6. Do masy dodajemy pokruszone krówki, kilka listków mięty i maliny.
  7. Całość  pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 170 – 180 stopni.

Przygotowanie sosu truskawkowego:

  1. Truskawki obieramy i kroimy.
  2. Następnie wrzucamy do garnka, dodajemy pozostałe składniki: sok pomarańczowy, laskę wanilii.
  3. Całość dusimy około 5 minut wraz z miodem.
  4. Następnie miksujemy.
  5. Sosem możemy polać całe ciasto albo przelać do miseczek i podawać obok wraz z ciastem

Krówkowe brownie z malinami i miętą oraz sos truskawkowy od Gosi Leśniarek - zdjęcie 1