Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kruche ciasto z masą czekoladową

Opis wykonania

Bez pszenicy i bez cukru! Przepyszne i wybitnie zdrowe ciasto - idealne do popołudniowej kawy!

CIASTO Masło/olej powinny być mocno schłodzone, pokrój je na małe kawałki i zagnieć dodając stopniowo przesianą mąkę, sól, proszek, ksylitol i jajko. Ciasto będzie się trochę sypało, więc jeśli dodanie 2-3 łyżek zimnej wody nie pomoże przesyp je do torebki, zagnieć przez folię w kulę i schowaj do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie powinno się ładnie kroić. Wyłóż nim blachę o średnicy ok. 23 cm i piecz 20 - 25 minut w 180 st. C. W tym czasie zrób MASĘ do wyłożenia ciasta. Daktyle zalej płynem - sokiem, napojem roślinnym lub mlekiem i odstaw na minimum godzinę (można i na całą noc), następnie doprowadź do wrzenia i gotuj 2-3 minuty, aż daktyle wchłoną cały płyn. Dodaj kakao i zmiksuj całość blenderem na gładką masę. Odstaw do przestudzenia, a następnie - jeszcze lekko ciepłą masę przełóż na upieczony wcześniej spód.