Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello

Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kokosowo-daktylowe Rafaello z kaszy jaglanej.

Składniki

Kasza jaglana
Daktyle
Wiórki kokosowe
Cynamon
Kardamon
Sól
Syrop z Agawy lub miód
Karob
Sok z cytryny
Kawa
Oliwa pomarańczowa
Prażone migdały ze skórką

Opis wykonania

1

1 szklankę kaszy jaglanej dobrze wypłucz, zalej 3 szklankami wrzątku. Dodaj garść drobno pokrojonych daktyli, 1/2 szklanki wiórek kokosowych, cynamon i szczyptę kardamonu oraz sól. Gotuj ok. 15 minut.

2

Po ugotowaniu możesz dosłodzić jeśli trzeba np.: syropem z Agawy lub miodem.

Dodaj 2-3 łyżeczki karobu, odrobinę soku z cytryny, odrobinę kawy, oliwy pomarańczowej.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.



Bosh Logo
Bosh
3

Wystudź i uformuj kulki. Do każdej włóż cały uprażony migdał ze skórką, na koniec obtocz w wiórkach lub karobie.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych