Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello
![Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello](https://akademiasmaku.pl/storage/3852/conversions/kulki-jaglane-kokosowo-daktylowe-a-la-rafaello-889-single.webp)
4 porcje
30 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello
Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8424/conversions/he0EdF4UYZi3TQ-thumb.webp)
1 szklankę kaszy jaglanej dobrze wypłucz, zalej 3 szklankami wrzątku. Dodaj garść drobno pokrojonych daktyli, 1/2 szklanki wiórek kokosowych, cynamon i szczyptę kardamonu oraz sól. Gotuj ok. 15 minut.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8425/conversions/uRCUrIklzTg23V-thumb.webp)
Po ugotowaniu możesz dosłodzić jeśli trzeba np.: syropem z Agawy lub miodem.
Dodaj 2-3 łyżeczki karobu, odrobinę soku z cytryny, odrobinę kawy, oliwy pomarańczowej.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8426/conversions/wn7eo56W5GKzCa-thumb.webp)
Wystudź i uformuj kulki. Do każdej włóż cały uprażony migdał ze skórką, na koniec obtocz w wiórkach lub karobie.
Komentarze