Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello

Opis wykonania

Kokosowo-daktylowe Rafaello z kaszy jaglanej.

Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello - krok 1

1 szklankę kaszy jaglanej dobrze wypłucz, zalej 3 szklankami wrzątku. Dodaj garść drobno pokrojonych daktyli, 1/2 szklanki wiórek kokosowych, cynamon i szczyptę kardamonu oraz sól. Gotuj ok. 15 minut.

Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello - krok 2

Po ugotowaniu możesz dosłodzić jeśli trzeba np.: syropem z Agawy lub miodem.

Dodaj 2-3 łyżeczki karobu, odrobinę soku z cytryny, odrobinę kawy, oliwy pomarańczowej.

Kulki jaglane kokosowo-daktylowe a la Rafaello - krok 3

Wystudź i uformuj kulki. Do każdej włóż cały uprażony migdał ze skórką, na koniec obtocz w wiórkach lub karobie.