Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Najlepsza zupa gdy za oknem śnieg :)

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe
2 l zimna woda
1 kg kapusta kiszona
4 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
1 łyżeczka pieprz czarny
2 szt. swojska kiełbasa

Opis wykonania

Żeberka myjemy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia (bez przykrycia). Jeśli podczas gotowania pojawi się "szum" to usuwamy go za pomocą nabierki. Zmniejszamy ogień, dodajemy pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i przykrywamy wywar. Gotujemy do momentu, aż żeberka będą miękkie. Do mięsnego wywaru dodajemy kapustę razem z sokiem i gotujemy całość na wolnym ogniu przez 60 minut. Kiełbasę kroimy na większe kawałki, dodajemy do kwaśnicy i gotujemy jeszcze przez 20 minut. Najsmaczniejsza jest następnego dnia :) Podajemy z kawałkiem żeberka i kiełbasy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych