


Niezwykle intrygująca i orzeźwiająca. Podając ją na przyjęciu na pewno zaskoczysz swoich gości. Grillowe potrawy także doskonale komponują się z lemoniadą.
Doskonale chłodzi i orzeźwia, nawet w bardzo upalny dzień. Dodatek ogórka i koperku nie tylko znakomicie podkreśla smak, ale również wpływa na wartości odżywcze i mineralne napoju.
Cytrynę i ogórka sparz wrzątkiem. Następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z cytryny. Ogórka pokrój na plastry. Skórkę możesz zostawić. Wszystkie składniki zalej wodą w dzbanku i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut zanim zaczniesz rozlewać ją do szklanek.
Jeśli napój jest mało słodki i zbyt kwaśny możesz dodać do niego łyżkę miodu.
Dla podkręcenia i bardziej wyrazistego smaku można dodać niewielką ilość tartego imbiru.