Lemoniada z ogórkiem i koperkiem
4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Lemoniada z ogórkiem i koperkiem
Lemoniada z ogórkiem i koperkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Doskonale chłodzi i orzeźwia, nawet w bardzo upalny dzień. Dodatek ogórka i koperku nie tylko znakomicie podkreśla smak, ale również wpływa na wartości odżywcze i mineralne napoju.
Cytrynę i ogórka sparz wrzątkiem. Następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z cytryny. Ogórka pokrój na plastry. Skórkę możesz zostawić. Wszystkie składniki zalej wodą w dzbanku i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut zanim zaczniesz rozlewać ją do szklanek.
TIP
Jeśli napój jest mało słodki i zbyt kwaśny możesz dodać do niego łyżkę miodu.
Dla podkręcenia i bardziej wyrazistego smaku można dodać niewielką ilość tartego imbiru.
Komentarze