Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Łosoś pod pierzynką podany z sałatką

Łosoś pod pierzynką podany z sałatką
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
walorów smakowych dodają prażone ziarna, dym wędzarniczy zaś całość podkreśla olej z pestek dyni

Składniki

150 g łososia
1/3 szklanka opakowanie makaronu muszelki
1/4 szklanka pestek z dyni
1/4 szklanka ziaren słonecznika
1/4 szklanka siemienia lnianego
1/4 szklanka sezamu
5 szt. Pomidorki koktajlowe
1 łyżka Olej z pestek dyni
1 łyżka Sos teryiaki

Opis wykonania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu około 8-9 minut Łososia osuszamy, myjemy nacieramy sosem teryiaki i dymem wędzarniczym, pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 1 godzinę. Na suchej patelni prażymy pestki z dyni, ziarna słonecznika. Do miseczki wsypujemy pestki z dyni, ziarna słonecznika, sezam i siemie lniane dokładnie mieszamy. Wierzch łososia pokrywamy mieszanką ziaren delikatnie przyciskamy. Łososia pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 10 minut Do miseczki wkładamy ugotowany makaron, pokrojone pomidorki koktajlowe, mieszankę ziaren i rukole Na talerzu układamy sałatkę z makaronu,łososia całość skrapiamy olejem z pestek dyni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
U mnie z dodatkiem smażonego szpinaku, ale równie pyszne. Polecam.